Cor
                                      MOTTO: "N-am vrut sa-mi distrez ascultatorii, ci sa-i fac mai buni"( Haendel)

 

      Muzica serviciilor divine trebuie sa acopere o gama larga de stari sufletesti si sentimente astfel incat cantarea si predica sa raspunda nevoilor spirituale variate ale inchinatorilor. Noi, neoprotestantii, venim inaintea lui Dumnezeu cu lauda, inchinare, adorare, multumire, dar si pocainta, regret, cereri de iertare implorand harul ceresc. Muzica este unul dintre mijloacele care ne deschide drumul spre inima lui Dumnezeu.

     Pentru cei mai multi semeni de-ai nostri, muzica este numai un decor placut care sa-i scape de plictiseala si sa-i binedispuna sufleteste. Putini stiu insa ca muzica este un limbaj.

    Formatia noastra corala nu doreste altceva decat sa ridice poverile sufletesti, facand ca ascultatorul sa se simta usurat. vrem sa imblanzim asprimea firii, sa inducem un spirit de autocercetare, sa indreptam inimile oamenilor inspre Dumnezeu.

       Apostolul Pavel ne prezinta in Epistola catre Efeseni 5:19 trei categorii de muzica religioasa utilizata de primii crestini la serviciile divine: psalmi, cantari de lauda si cantari duhovnicesti. Ele acopera toate nevoile si toate aspectele privind relatia omului cu Dumnezeu.  Psalmii raspund nevoii de rugaciune, de pocainta, de meditatie.  Prin cantarile de lauda intelegem o parte din psalmi (psalmii de lauda) precum si o serie de cantari noi cu subiecte crestine privitoare la jertfa cea mare a lui Isus si de multumire.  Cantarile duhovnicesti cuprindeau experienta convertirii, a nasterii din nou, a eliberarii de jugul Legii.

      Nu vom veni inaintea lui Dumnezeu cu o muzica abundand de veselie, care va duce in mod inevitabil la pierderea oricarui respect pentru cele sfinte. Cand astfel de melodii sunt insotite de texte literare care amintesc de crucea de pe Golgota, de jertfa ispasitoare, de mantuire, de slava, de Duhul Sfant, profanarea este completa. Noi nu vrem sa stim altceva decat pe Isus cel rastignit, care ne innobileaza intreaga fiinta.

 

      Corul se întâlneşte pentru repetiţii în fiecare vineri seara între orele 18:30-20:30


     Daca vrei sa te alaturi acestei lucrari criteriile pe care trebuie sa le indeplinesti  sunt: seriozitatea, responsabilitatea, pasiunea si nu in ultimul rand ...inclinatie spre muzica. Te asteptam!

Dirijor : Daniel Coroban

 Trimite articolul unui prieten